Joanna (født 1975 i Polen) er master i dramaturgi, Århus Universitet, med specialisering i moderne teaformer anvendt i dramapædagogiske forløb. Skabende og udøvende kunstner. Teaterpædagog. Dramaturg og producent. Førstelektor i drama ved Universitetet i Sørøst Norge, campus Notodden. 

 

Højmoderniteten, med kodeord som globalisering, multiidentiteter og informationssamfund, kræver nye indfaldsvinkler og værktøjer til bearbejdelse af den kompleksitet, vi må forholde os til dagligt. De æstetiske udtryk, kunst, giver en ramme for eksperimenter med de sociale forhold af problematisk eller intrikat karakter. Samfundet, den måde vi kommunikerer på, mediernes indflydelse har udviklet sig drastigt og forandret vores levevilkår. Vi har ikke længere et standpunkt at operere ud fra, men bevæger os mellem forskellige roller, forskellige verdener.

 

Det som er så spændende med mit arbejde med moderne teaterformer er en kombination af to ting. På den ene side findes en læring og forståelse af det moderne samfund gennem praktisk arbejde med samtidskunst. På den anden side giver netop denne form for arbejde børnene en stemme til at udtrykke deres indre tanker, følelser; gennem tekstskrivning og iscenesættelse.

  • Grey LinkedIn Icon
1.jpg