top of page

Oslo Teatersenter, 40 år.

I år fylder Oslo Teatersenter 40 år. Teatercentret er blevet mit. Ikke fordi jeg er bestyrelsesleder der, men fordi centret står for alt det jeg som kunstpædagog og kunstner tror på.

Det var en stor glæde at kunne deltage i den ugelange fejring af OTS. Jeg havde mulighed til at hjælpe til med at rigge alt på plads med administrationen og projektansvarlige. I løbet af en enkel mandag blev trappen op til og tredje etage på Trafo Kunstnerhus forvandlet til et landskab fyldt med minder og muligheder.

Vi ønskede ikke at lægge fokusset på vores historie, så fortiden fyldte bare en lille tavle i gangen. Vi ønskede at fylde huset med folk som er vores hverdag, og give dem muligheder til at sætte spor. En hel uge, med børn, amatører, semiprofessionelle scenekunstnere, professionelle kunstnere, unge kunstnere og folk og fe som har været, er og altid vil være en del af teatercentret.

Det er faktisk lidt af en gave til os, som er knyttet til teatersentrets hverdag og de udfordringer der er knyttet til det, at opleve tredje etage fyldt med mennesker som vi arbejder for på den måde som bursdaguka gav mulighed for. Se børnene fra børnehavene og aktivitetskolerne i nærmiljøet opdage vores kostumelager, danse med os, lege med os, lave scenografi og rekvisitter med os. For en glæde når et barn på tre år tager en i hånden og nikker bekræftende, for nu skal vi videre og opdage en ny krog af huset.

Kulturstipend uddelingen var et af højdepunterne for mig denne uge - at se grassrota mødes, fortælle om sine projekter og glæde sig stort over at to af grupperne fik støtte til sit arbejde - enestående. Og alt det i samarbejde med Scenekunstbruket og Te-Nord, teatercentrets ældste teatergruppe. Det var så rørende. Det var så vigtigt.

Så blev det torsdag og nogen af de kunstnere som hører huset til kom på besøg. Brynhild Slaato har lavet hele to kunstværker i gave til os og hermed opfyldt mit brændende ønske om at kunne fejre teatercentret med et kunstværk vi kan dele med alle, både i løbet af ugen, men også i fremtiden. For de to fantastisk flotte originaler blev også grundlag for postkort og plakater.

Fredagen var i de unge kunstneres ånd - mini Playroom festival. Anette Woodward med to andre medlemmer af teatergruppen Playroom åbnede festivalen og rørte mig til tårer - for de er hvad vi arbejder for. På samme måde som unge Josh Savage, som kom hele vejen fra UK, optrådte både på festivalen, men ikke mindst fejrede os lørdag med en minikoncert i særklasse. Det var magisk. Som hele ugen.

En stor, varm tak til administrationen, med Stine Håtuft og Ragnhild Pedersen, men også til projektleder Line Dalheim og hendes medhjælper Heidi Jor. For et team, for en stemning, for en indsats.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page