May 20, 2017

Produksjon!

0 comments

Utstillingsåpning

Fossekleiva Kulstursenter

Inspirert av sted og historie

 

Alle steder har sin historie. Men hvem definerer den?

 

I denne utstillingen har kunstnerne gjennom sine obsevasjoner av stedet, naturen, menneskene, fortellingene og stedets historie blitt inspirert til å skape nye verk som berører både fortid og nåtid, både det som er felles og det som er personlig.

Maleri, installasjon, tegning, tekstil, multimedia og sanserom for barn.

 

Kunstnere: Berit Myrvold, Mugetuft, Inger Garborg Amundsen, Vision Mechanics, Joanna Magierecka, Margrethe Ulvik, Kikki Hovland og Runi Langum (stunttegning 17.juni).

 

 

Foto: Kiki Hovland

New Posts
  • Et sted er demokratisk, hierarkisk, fuld af historie, samtidig i samtiden. Et sted er rum, tanker, udvikling og tilstedeværelse. Et sted er sprog, formler, konstruktioner, strukturer og kommunikation. Et sted er følelser, sanselighed, indhold og form. Et sted er mit og vores. Et fællesskab. ​ Det er umuligt at analysere alle de niveauer. De er fagspecifikke, forankret i forskellige diskurser, afhængig af metodologiske og teoretiske overvejelser og flettet ind i hinanden på en måde der til enhver tid vil, gennem den form for analyse, besvare en begrænset problemstilling. Gennem kunstnerisk udviklingsarbejde kan jeg i stedet belyse den kompleksitet der hører et sted til, og give betragteren en mulighed til at undersøge dets fællesskab på sine egne præmisser. ​ Ruins Notodden er støttet af Universitetet i Sørøst-Norge gennem en forsknings stipendium, og skal se på fællesskabet netop her, ved Campus Notodden. Hele projektet er delt op i en periode med research (efterår 2019) og installation (forår-efterår 2020). ​ ​ ​ ​
  • Der er ikke noget at gøre ved det Og man tæller dagene Vi har vidst i 5 år og alligevel Så er det bare nu det sker